DUES - MEZCOLANZAS



Dues – Mezcolanzas
Del 9 al 30 de juliol de 2013
Inauguració dimarts 9 de juliol a les 19.30 h

Exposició de pintures de Paco Jimenez


Dos. Màgic nombre.
Dos. Parella.
Dos. Oposició.
Dos. Afinitat.
Dos. Repulsió.
Dues ...

Sempre calen dos, per a qualsevol activitat associativa, i l'art ho és en grau superlatiu. Molt pocs artistes realitzen la seva obra per a si mateixos. Tots necessiten el seu Dos. En aquest cas l'observador, els ulls crítics, els gustos diferents.
No som únics, sempre ha d'haver un Dos.
Paco Jiménez ho expressa amb la sensibilitat característica en ell, i aquesta exposició ens mostra dues cares de la mateixa moneda.
Dues maneres d'observar una mateixa cosa.
És cert que la realitat està en els ulls de qui mira. Per això quan són dos els que miren ens trobem amb realitats diferents.
Quan dues expressions xoquen neix el poder de la creació (escrita, pintada, com es vulgui). La pluralitat és la millor manera d'entendre l'art. La combinació és la mostra màxima de creativitat.
Els temes tractats per l'artista són diversos, com no podia ser d'altra manera, però en el fons veiem subjacents uns punts bàsics de la seva obra i que a més coincideixen amb algunes de les preocupacions més profundes de la humanitat.
L'amor, la mort, la religió, els sentits que ens relacionen, en resum La Vida.
Si La Vida, escrit amb majúscules, la vida vista de Dues maneres diferents i en la màxima expressió de la paraula. Però no la vida en solitari, sinó una vida amb dues cares, i dues maneres d'entendre-la.

Manu Olmo.